Pentru seniori, prin intermediul partenerului nostru Christian Tur și nu numai, vă oferim mai multe circuite și călătorii.

Intern

Banatul si Clisura Dunarii

Bucovina si manastirile pictate

Crisana, o vacanta ca la spa

Delta Dunarii si Dobrogea

Iasiul si nestematele Moldovei

Maramures si bisericile de lemn

Muntii Apuseni, oaza de frumusete autentica

Oltenia de sub munte

Sibiul si cetatile de basm ale Transilvaniei

Paste in Delta Dunarii

Tara Hategului, taramul mitic al dacilor

Tara Luanei, un tinut de poveste

Tinutul Secuiesc, o calatorie faina, faina!

Internațional

Cipru de Nord

Egiptul Antic

Milano

Napoli – Sorrento

Sicilia

Toscana

Portugalia

Costa del Sol

Cappadocia

Istanbul – autocar

Istanbul – avion

Coasta Liciei

Rusia

Banatul si Clisura Dunării

Dunare

Itinerariu

16.05.2021

Ziua 1: Bucuresti – Orsova – Eselnita (aprox. 420 km)

Pornim din Bucuresti dis-de-dimineata si ne indreptam spre Defileul Dunarii. La Orsova vedem Biserica romano-catolica, o curiozitate, atat prin forma ei non-conformista, cat si prin faptul ca a fost singura biserica catolica ridicata in timpul regimului comunist. Petrecem urmatoarele 4 nopti in Eselnita, pe malul Dunarii.

17.05.2021

Ziua 2: Cazanele Dunarii – Baile Herculane (aprox. 90 km)

Incepem aventura de azi cu o excursie cu barca prin cea mai frumoasa portiune a defileului Dunarii: Cazanele Mari si Cazanele Mici. Admiram faimosul Cap al lui Decebal, cea mai mare sculptura in piatra din Europa, Tabula Traina de pe malul sarbesc, Manastirea Mraconia si facem un scurt popas la Grota Veterani. Dupa excursia cu barca, ne asteapta edificii elegante din perioada habsburgica in Baile Herculane, considerata in secolul al XIX-lea una dintre cele mai la moda statiuni din Europa. Ne bucuram de o plimbare prin centrul istoric si de timp berechet pentru poze.

18.05.2021

Ziua 3: Timisoara – Lugoj (aprox. 420 km)

Dupa micul dejun e timpul deciziilor: pleci sa admiri si sa pozezi Timisoara, unul dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei si capitala Banatului sau alegi sa iti iei bilet de voie si sa petreci o zi de relax la bai, in Baile Herculane. Cei care inclina spre Timisoara au ocazia sa admire monumentele baroc si Secession din centrul istoric si sa descopere povestile orasului. Timp liber pentru a explora si pe cont propriu. Apoi, la Lugoj, la casa Max Ausnit, recent restaurata, vom afla povestea fascinanta a unuia dintre cei mai mari industriasi ai Europei, o vedeta a inceputului de secol XX si unul din autorii progresului economic al Romaniei.

19.05.2021

Ziua 4: Cascada Bigar – Oravita – Anina – Rudaria (aprox. 300 km)

Este ziua in care ne rasplatim cu o excursie optionala. Pornim de pe malul Dunarii si ne indreptam spre Cheile Nerei, pentru a intalni una dintre cele mai faimoase cascade din tara, Cascada Bigar. Pregatiti-va aparatele de fotografiat pentru calatoria cu trenul pe cea mai veche cale ferata montana din sud-estul Europei, care strabate un peisaj mirific intre Oravita si Anina. Calatoria dureaza doua ore. Oravita ne asteapta cu un teatru unicat, cel mai vechi de pe teritoriul actual al Romaniei. La intoarcere, ne oprim la poalele Muntilor Almajului in Parcul Mulinologic Rudaria, complex de mori de apa, aflat pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

20.05.2021

Ziua 5: Drobeta Turnu Severin – Bucuresti (aprox. 380 km)

Astazi intram in Drobeta Turnu Severin in cautarea Turnului de Apa, ridicat pentru alimentarea orasului intre anii 1910 -1913 si a Cetatii Severinului. Vizitam Muzeul Portile de Fier pentru a vedea un colt dintr-un paradis pierdut, ceea ce a fost insula Ada-Kaleh. Intoarcere in Bucuresti spre sfarsitul zilei.

Italia

Milan

Cand spui Milano gandul iti zboara la cele mai noi tendinte din lumea modei… dar capitala Lombardiei are multe alte lucruri interesante de descoperit.
Toata regiunea de nord a Italiei este bogata in catedrale, muzee, teatre si peisaje naturale de iti taie respiratia.
Haide cu noi in aceasta aventura sa le descoperim pe toate!

Top atractii:
1. Milano este principalul oras din Italia de nord. Se afla pe campiile Lombardiei, una dintre cele mai dezvoltate regiuni urbane ale Italiei. Milano este de asemenea recunoscut ca una din capitalele modei si design-ului, metropola Lombardiei fiind faimoasa prin casele de moda si cochetele ei magazine, cum ar fi cele de pe via Montenapoleone sau din renumita Galleria Vittorio Emanuele II din Piazza Duomo (considerata a fi cel mai vechi shopping mall al lumii). Locuitorii din Milano sunt cunoscuti sub numele de Milanesi sau, informal, Meneghini sau Ambrosiani.

2. Genova este capitala Liguriei si pricipal port de deservire al insulelor Corsica si Sardinia. Orasul impresioneaza prin palatele sale care sunt mai spectaculoase decat in orice alt loc din Italia . Palatele genoveze au facut ca acestei destinatii sa i se atribuie denumirea „La Superba”. Pe langa a fi superb, Genova este supranumit si „orasul vertical” – veti ramane surprinsi cum strazile devin abrupte odata ce parasiti portul si va continuati periplul pana la poalele Muntilor Apenini.

3. Ne asteapta poezia Veronei. Povestea Julietei si a lui Romeo si-a pus amprenta asupra acestui oras pentru totdeauna. Asa ca pornim cu sufletul deschis spre iubire in acest oras adorat de turisti pentru tumultul sau arhitectonic, culinar si pentru posibilitatea de a vedea arta la tot pasul. Vedem, desigur, balconul Julietei, unde Romeo isi declara iubirea cu cel mai trist final din lume. Aproape uitam ca legenda celor doi indragostiti a luat nastere din condeiul lui William Shakespeare si ne lasam purtati de poveste. In curtea casei cu balconul, se afla o statuie de bronz a Julietei. Se spune ca daca o atingi, vei avea noroc in dragoste. Nu strica sa ne asiguram!

Munții Apuseni

Itinerariu

06.06.2021

Ziua 1: Bucuresti – Vartop (aprox. 480 km)

Pornim din Bucuresti de dimineata spre inima Ardealului. Dupa un drum lung, ajungem in Parcul Natural Apuseni, intr-un cadru natural idilic, unde suntem asteptati la cina.

07.06.2021

Ziua 2: Rosia Montana – Casa Avram Iancu – Dealul cu Melci – Cascada Pisoaia – Cheile Ordancusii (aprox. 160 km)

Profitam de aceasta zi pentru a intalni Rosia Montana, propusa pentru includerea in patrimoniul UNESCO. Facem un tur ghidat prin satul unde mineritul se practica de peste 2000 de ani, care dispune de peste 100 km de galerii istorice si unde 5 culte religioase diferite si-au ridicat lacase. In apropiere, vizitam Casa Avram Iancu, pentru a afla mai multe despre viata eroului nostru. Apoi ne relaxam cu o plimbare pana la Cascada Pisoaia si Dealul cu Melci, unul dintre cele mai bogate puncte fosilifere din Romania, unde se gasesc specii de moluste pietrificate, cu o vechime de peste 65 de milioane ani. La final, traversam Cheile Ordancusii, printre cele mai impresionante din Apuseni.

08.06.2021

Ziua 3: Pestera Meziad – Remetea – Pestera cu Cristale Farcu (170 km)

Astazi facem o incursiune la doua dintre cele mai frumoase pesteri din Muntii Padurea Craiului: Pestera Meziad, o grota cu stalactite si stalagmite extrem de spectaculoase si Pestera cu Cristale Farcu, singurul loc din tara unde turistii fara pregatire speologica pot admira delicatele cristale care impodobesc peretii pesterii. Pe traseu, la Remetea oprim sa admiram biserica reformata din sec. XII.

09.06.2021

Ziua 4: Parcul Natural Apuseni – Pestera Ursilor – Muzeul Etnografic La Fluturi (aprox. 140 km)

Este ziua in care ne rasplatim cu o excursie optionala. Dupa micul dejun, intram in inima Apusenilor, pentru o drumetie de neuitat. Vom fi rasplatiti cu peisaje fascinante, pe care le vom tine minte toata viata. Garantat. La intoarcere vizitam Pestera Ursilor, capodopera a naturii, unicat atat in Romania cat si in Europa, spectaculoasa datorita numarului stalactitelor, stalagmitelor si al formatiunilor stancoase in forma de castele, strigoi si animale. Incheiem ziua la un muzeu surprinzator, Muzeul Etnografic La Fluturi din satul Chiscau.

10.06.2021

Ziua 5: Vartop – Tebea – Brad – Bucuresti (aprox. 560 km)

Calatorim spre Tebea in cautarea Gorunului lui Horea, un stejar in varsta de 400 de ani si simbol al luptei pentru libertate. Continuam cu Muzeul Aurului din Brad, unic in Europa. Aici se afla expuse cele mai spectaculoase si valoroase 18 kilograme de aur nativ din lume, reprezentate din piese rare scoase din adancurile pamantului, chiar in formele pe care le putem vedea noi astazi. Intoarcere in Bucuresti spre sfarsitul zilei.

Imagine de Albrecht Fietz de la Pixabay

Oferte aparținând partenerului nostru ChristianTur