Spania

Despre Costa del Sol

Costa del Sol – In traducere  „Coasta Soarelui”, este o destinatie care surprinde prin farmecul ei, statiunile fiind cautate in special pentru plajele minunate cu nisip fin si ape limpezi, dar si pentru rafinamentul aparte. Este destinatia ideala avand o clima blanda si un sezon turistic care dureaza tot anul. Plajele cele mai bune, cu nisip fin si aglomerate, sunt in El Bajondillo si La Carihuela.
Costa del Sol este situata de la Nerja pana la Gibraltar si este cea mai emblematica zona de litoral a Spaniei. Amplasarea excelenta, favorizeaza accesul foarte usor spre vizitarea oraselor: Granada, Sevillia, Cadiz, Malaga si Cordoba. Cele mai cunoscute statiuni de pe Coasta del Sol sunt: Marbella, Benalmadena, Torremolinos, Fuengirola. Din punct de vedere turistic Costa del Sol este, cu siguranta, o destinatie completa. Plajele sunt excelent amenajate, hotelurile au clasificari diferite, shoppingul este o activitate de rutina, terenurile de golf sunt splendide, sporturile de apa – „la ele acasa”, peisajele incredibile, muzeele si cetatile impresionante, plimbarile placute si viata de noapte nu suporta termen de comparatie si lista poate continua cu echitatia, ciclismul si multiplele posibilitati de petrecere a timpului liber.
Costa del Sol este vestita pentru plajele sale cu nisip fin, pentru terenurile de golf aflate in topurile Europei, pentru cazinourile si hotelurile sale de lux, dar si pentru o viata de noapte pe cat de rafinata, pe atat de activa.

Marbella este una dintre cele mai importante statiuni, datorita calitatii exceptionale a infrastructurii si a serviciilor pe care le ofera. Dezvoltata in jurul Portului Banos, statiunea este reprezentativa si prin obiectivele turistice: Piata Los Naranjos, Primaria, Casa del Corregidor, fortareata araba, Parcul Natural Sierra de las Nieves, Santa Clara Golf. Cele mai renumite plaje sunt: Casablanca, Artola, Cabo Pino, El Pinillo, El Alicante si Nueva Andalucia.

Benalmadena este asezata de la muntii Mijas pana la Marea Mediterana, in trepte, oferind o panorama deosebita. Aici vom avea posibilitatea sa vizitam Castelul Bil-Bil, un parc de distractii international si gradinile Muro, dar si frumoasele plaje: Santa Ana, Maites si La Vibora

Torremolinos este una dintre principalele destinatii de pe Costa del Sol. Punctele de atractie sunt plajele si bulevardul pietonal Calle San Miguel, care este aliniat de magazine si se intinde din centru pana spre plaja.

Fuengirola este asezata in jurul orasului Andaluz cu acelasi nume. Obiectivele turistice importante ale statiunii sunt: Biserica Nuestra Senora del Rosario, Castelul Sohail, Torreblanca, Gradina Zoologica Municipala, Parcul Acvatic, Hipodromul. Plajele cele mai renumite sunt: Carvajal, Torreblanc, Playa de Fuengirola, Los Boliches si Santa Amalia.

Sevillia este situata in partea de sud-vest a Peninsulei Iberice si este capitala Comunitatii Autonome a Andaluziei precum si a provinciei Sevillia. Sevillia este considerata centrul artistic, cultural, financiar, economic si social al sudului Spaniei.

Cipru

Despre Cipru

Cunoscuta ca si insula Afroditei, Cipru este un colt de lume unic, o destinatie pentru toate varstele.

Cipru de Nord impresioneaza prin elementele pastrate din vremurile coloniei britanice, dar si prin cultura turca pe care o gasim aici. Partea de sud a insulei (Republica Cipru) cucereste orice calator dornic de cunoastere, cultura si relaxare.

Cipru este un loc de pelerinaj pentru crestinii ortodocsi in mod special pentru ca in Larnaca se afla moastele Sf. Lazar, personajul biblic inviat din morti de Iisus Hristos. In muntii Troodos, in biserica Sf. Nicolae este o fresca unica in lume care o reprezinta pe Fecioara Maria alaptandu-l pe Iisus.

Nicosia este in momentul de fata singura capitala impartita in doua de o granita. Fiecare jumatate este capitala unei alte tari (Ciprul de Nord si Ciprul de Sud). Punctul de frontiera este pe strada Ledra. Pana in 1989, Nicosia impartea recordul cu Berlinul.

Insula Cipru este situata intre 34-35 grade latitudine nordica si 32-34 grade longitudine estica, in bazinul mediteranean nord-estic, la o distanta de 380 km de Egipt, 105 km de Siria si 800 km de Grecia continentala. Este a treia mare insula a Marii Mediterane si are o suprafata de 9251 km2. Lungimea maxima este de 240 km de la est la vest, latimea maxima este de 100 km de la nord la sud. Cele mai apropiate insule din Grecia – Rhodos si Karpasos – se afla la 380 km vest de Cipru.

Cipru are o coasta extinsa in sud si o coasta stancoasa in nord. In partea de sud-vest – regiune montana Troodos (cel mai inalt punct – 1952 m deasupra nivelului marii) cu paduri de pin, stejar, cedru (care reprezinta aproape 19% din teritoriul total al Ciprului). Pe insula exista 2 lacuri sarate, din care unul este folosit pentru extragea sare.

Clima

Cipru este renumit pentru conditiile climatice favorabile. Climatul mediteranean pronuntat al insulei este considerat unul dintre cele mai vindecatoare din lume. In plus, Cipru este una dintre cele mai insorite insule din Marea Mediterana (aproximativ 340 de zile insorite pe an) si cu apa de mare foarte calda (de la 16 grade in ianuarie pana la 32 grade in august).

Vara pe insula este fierbinte si uscata, cu un cer fara nori, si dureaza de la mijlocul lunii mai pana la mijlocul lunii septembrie. Iarna, vremea este variabila din noiembrie pana in martie.

Umiditatea relativa a aerului este in medie 60-80% in timpul iernii si 40-60% in timpul verii. Vanturile de pe insula sunt in mare parte de la slab la moderat.

Cel mai tare loc de pe insula este coasta de vest a zonei Paphos, iar temperaturile de vara aici sunt in medie cu cateva grade mai mici decat in statiunile din Limassol si Larnaca.

In perioada ianuarie – februarie, cad pana la 60% din precipitatiile anuale, iar zapada isi face aparitia in zona muntoasa din decembrie si poate dura pana in aprilie, la altitudini de peste 1000 m. O zona cu zapada superficiala, dar constanta in sezonul rece, ii atrage pe fanii schiului montan pe versantii de la Troodos si snowboarding. O acoperire de zapada superficiala, dar constanta in sezonul rece ii atrage pe fanii schiului montan pe versantii de la Troodos si snowboarding.

In lunile de iarna, pe lacul sarat Larnaca, iubitorii de pasari pot vedea spectaculoasele flamingo, cu penajul lor rozaliu, cum se hranesc cu crustaceele de pe fundul lacului. E una dintre cele mai spectaculoase imagini din lume si pasarile pe picioroange sunt inconjurate de alte sute de specii aflate in migratie si ele.

Transport

Insula dispune de o retea de drumuri noi si moderne. Transportul public este prezent in toate localitatile.Calatorii au la dispozitie autocare si se poate ajunge aproape in orice locatie de pe insula cu acest tip de transport.

Pretul pentru o calatorie in aceeasi localitate este de 1,5 euro. Serviciile unui taxi te vor costa de la 1 euro/km.

Oferte partener Europa Travel ( textul apartine partener Europa Travel)