Oferta partener DERTOUR

Chartere 2023

Turcia

Pachet Charter Antalia

Pachet Charter Bodrum

Pachet Charter Kusadasi

Grecia

Pachet Charter Creta

Pachet Charter Corfu

Pachet Charter Rhodos

Egipt

Pachet Charter Hurgada

Pachet Charter Marsa Alam

Pachet Charter Antalia

Pachet Charter Sharm El Sheikh

Charter Iordania

Oferta partener CHRISTIAN TOUR

Iordania 2023

Transport avion din Bucuresti
Plecare 02.04.2023
7 nopți cazare

02.04.2023
Ziua 1. Bucuresti – Amman
Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul de Amman. Aterizam si ne imbarcam in microbuzul de transfer, ce ne va duce la hotelul nostru din Amman. Program liber. Seara cina la hotel.

03.04.2023
Ziua 2. Amman – Jerash – Ajloun – Amman
Un melanj al vestigiilor incluse in Patrimoniul UNESCO, al oraselor sapate in stanca rosiatica si a dunelor serpuite de nisip, Iordania este o oaza de liniste si pace. Hai sa o descoperim impreuna! De dimineata, pornim in explorarea Iordaniei, cu tot ce are mai fermecator si impresionant. Facem un tur panoramic al orasului Amman, trecem pe langa Citadela, fost teatru roman, apoi mergem spre nord si ajungem in Jerash, unde vizitam cel mai bine conservat oras roman, Decapolis. Admiram Oval Plaza, Templul lui Zeus, Teatrul de Sud si cel de Nord si frumoasa catedrala din secolul al IV-lea Sf. Teodor. Continuam calatoria cu o vizita in Ajloun, cu a sa impresionanta fortareata medievala Qala at el-Rabbad, construita acum aproape un veac. Ne intoarcem in Amman pentru cazare si cina la acelasi hotel.
*Optional cina la un restaurant cu meniu traditional Iordanian.

04.04.2023
Ziua 3. Amman – Muntele Nebo – Madaba – Karak – Petra
Dupa micul dejun, mergem catre Petra, strabatand Autostrada Regelui, o sosea folosita continuu mai bine de 5.000 de ani si considerata una dintre cele mai vechi din lume. Ne oprim la Muntele Nebo, unde se crede ca este ingropat Moise si unde se afla o bisericuta franciscana din secolul al IV-lea. Ne indreptam catre „Orasul Mozaicului” – Madaba, unde principala atractie este Biserica Greco – Ordodoxa Sf. Gheorghe si harta din mozaic a Ierusalimului si a Pamantului Fagaduintei: reprezentarea grafica contine doua milioane de bucati viu colorate ce ilustreaza dealuri, vai, orase dar si Delta Nilului. Continuam traseul prin Canionul Wadi el Mujib pana la Kerak, unde vom vizita faimosul Castel al cruciatilor, ce ofera o priveliste superba asupra vailor din jur. Ajungem in Petra, cinam si ne retragem la hotel.

05.04.2023
Ziua 4. Petra – Mica Petra – Wadi Rum
Avem toata ziua la dispozitie sa descoperim comorile din Petra, faimoasa capitala a regatului Nabateenilor, a carui populatie a disparut misterios. Parcurgem drumul care serpuieste prin canionul ingust si ni se dezvaluie incredibilul oras antic sculptat in stanca trandafirie acum 2.000 de ani si votat una dintre cele sapte noi minuni ale lumii. Vedem Mormantul Obelisc, apoi strabatem ingustul canion Siq pentru a ajunge la cel mai impresionant monument din zona, Tezaurul. Se numeste asa datorita confuziei beduinilor, care credeau ca este tezaur, insa este mormantul maiestuos al Regelui Aretas al III-lea. Admiram teatrul, mormintele regale si, pentru fotografii de neuitat, putem urca pe uriasul monument al Manastirii, care ofera, dupa spusele localnicilor, cea mai buna panorama din zona. In 1985, Petra a fost inclusa pe lista monumentelor universale UNESCO si a fost descris drept ,,una dintre cele mai pretioase mosteniri culturale ale omenirii”. Ne continuam programul si mergem la unul dintre cele mai importante situri arheologice din regiune, unde se gasesc ruine din perioada neolitica, unele avand chiar 9.000 de ani vechime. Vizitam Beidha si Siq el-Barid, numita si Mica Petra, datorita asemanarii arhitecturale dintre ele si multitudinii de monumente si constructii sapate in stanca. De aici, plecam spre sud si ne oprim la Wadi Rum Cazare si cina in tabara de beduini (tabara de corturi cu grup sanitar propriu).

06.04.2023
Ziua 5. Wadi Rum – Aqaba
Wadi Rum, supranumit de localnici Valea Lunii, locul ofera prijelul de a ne plimba prin desert cu o masina de teren si a admira peisajul selenar. La finalul periplului de doua ore, beduinii ne vor astepta cu ceai proaspat si plin de arome.
Dupa aventura in desert vom descoperi o alta latura surprinzatoare a Iordaniei. Plecam la Aqaba, aflata in insoritul golf al Marii Rosii, unde clima este tot timpul blanda. Orasul incarcat de istorie ofera o priveliste de vis, cu munti pitoresti simare azur si imbie anual o multime de turisti. Este destinatia perfecta pentru cei dornici sa faca plaja, sa practice sporturi nautice sau sa exploreze apele Marii Rosii, populate cu sute de specii de corali, bureti si pesti multicolori. Dupa o zi plina de surprize, ne retragem la hotel pentru odihna. Cazare si cina.
*Optional plimbare cu Balonul cu Aer cald in Wadi Rum, o ora intre 06.30-07.30 a.m.

07.04.2023
Ziua 6. Aqaba – Marea Moarta
Program liber in Aqaba. Dupa amiaza plecam spre nord si ne oprim intr-una dintre statiunile de la Marea Moarta. Cazare la hotel. Program liber. Cina.
*Excursie optionala: Dupa amiaza, excursie la Bethany, locul in care a fost botezat Iisus Hristos. Se afla pe malul raului Iordan si are semnificatie majora in trei religii: iudaica, crestina si islamica, fiind locul unde Profetul Ilie s-a ridicat la ceruri.

08.04.2023
Ziua 7. Marea Moarta
Program liber in statiunea de la Marea Moarta.
Veti avea posibilitatea de a inota in Marea Moarta, unde veti experimenta o senzatie rara de plutire in timp ce oferiti pielii un tratament de infrumusetare. Poti incerca, de asemenea masajul si proprietatile vindecatoare ale namolului mineral. Cina la Hotel.
*Excursie optionala: Wadi Mujib. O drumetie autoghidata pe Siq Trail: 2-3 ore de urcare, stropire, drumetii, alunecare si sarituri printr-un defileu uimitor!
Urmati cursul raului intre stanci falnice de nisip pana la baza unei mari cascade. In functie de nivelul sezonier al precipitatiilor, ar putea exista chiar bazine suficient de adanci pentru a inota.
Dupa o scurta pauza pentru a va usca si a va schimba hainele, ne vom intoarce la Marea Moarta – varsta minima de 18 ani.
*Excursie optionala: Hamma’t Main. Ma’in este o statiune glorioasa cu izvoare termale, situata chiar langa Marea Moarta. Amplasat la doar 30 de kilometri de orasul Madaba, vizitatorii se pot relaxa langa cascadele Ma’in, sub un fundal montan uimitor. Apoi inapoi la Marea Moarta.

09.04.2023
Ziua 8. Marea Moarta – Amman
Micul dejun si plecare spre Amman. Transfer la aeroportul din Amman si sosire in cursul dupa amiezii in Bucuresti.