Oferta partenerilor noștri pentru excursii în anul 2022-2023 este foarte variată.

Vă așteptăm să ne contactați pentru a alege împreună.

Mai jos aveți prezentate câteva oferte ale partenerilor noștri ce v-ar putea suscita interesul.

Oferta partener CHRISTIAN TOUR

Elvetia
DE LA 640 €
Plecari in octombrie 2022

Bulgaria
DE LA 399 €
Plecari in decembrie 2022

Dubai
DE LA 936 €
Plecari in ianuarie – martie 2023

Circuit Descopera Romania – Bucovina, Maramures, Transilvania 5 nopti

Itinerariu
24.10.2022
Ziua 1: Bucuresti – Manastirea Humor – Manastirea Voronet – Campulung Moldovenesc
Intalnire cu ghidul de turism insotitor dimineata devreme si pornire catre Campulung Moldovenesc. Pe traseu vom vizita Manastirile Humor si Voronet. Remarcabila prin pictura exterioara, dominata de „rosul de Humor”, reprezentativ fiind aici tabloul asediului Constantinopolului, Manastirea Humor este una dintre cele mai importante ctitorii ale evului mediu moldovenesc. Supranumita „Capela Sixtina a Estului” pentru fresca „Judecatii de Apoi” care a fost pictata cu celebrul pigment „Albastru de Voronet”, Manastirea Voronet este una dintre cele mai renumite si bine pastrate asezamante bisericesti din Bucovina. Cazare in Campulung Moldovenesc.
Optional cina la restaurantul hotelului. Cazare hotel Sandru 3* sau similar.

25.10.2022
Ziua 2: Campulung Moldovenesc – Muzeul Oului Vama – Centrul de Ceramica Marginea – Manastirea Sucevita – Manastirea Moldovita
Mic dejun si transfer la Muzeul Oului Vama, cel mai mare muzeu de acest gen din Romania, fiind unic prin modul de organizare si prin valoarea exponatelor.
Continuam turul cu Centrul de Ceramica din localitatea Marginea, cu siguranta cel mai important centru de producere a ceramicii negre din Bucovina. Ne continuam programul prin vizita altor doua importante manastiri din Bucovina, Sucevita si Moldovita. Manastirea Sucevita face parte din seria manastirilor intarite cu ziduri de aparare. Este construita de Gheorghe, Simion si Ieremia Movila (1582-1584). Biserica manastirii, capodopera a arhitecturii medievale moldovenesti, cuprinde un valoros ansamblu de pictura murala.
Adevarata bijuterie a artei moldovenesti medievale, Moldovita are picturile foarte bine conservate, pastrand luminozitatea culorilor originale. Frescele impletesc influentele bizantine cu motivele traditionale, redand scene biblice si istorice pe un fond predominant galben, care se armonizeaza perfect cu albastrul cerului si verdele ierbii.
Optional cina restaurantul hotelului. Cazare hotel Sandru 3* sau similar.

26.10.2022
Ziua 3: Campulung Moldovenesc – Ieud – Barsana – Danesti
Mic dejun si transfer la Bisericile de lemn din Maramures, Ieud si Barsana.
Datand din 1620, Biserica din lemn din Ieud este cea mai veche biserica Maramuresana inca in picioare. Insa ea a fost construita in locul altei biserci ce data din 1364. In aceasta asezare a fost gasit Codicele de la Ieud, primul document in limba romana redactat cu caractere chirilice.
Ansamblul nou construit la Manastirea Barsana a capatat multa atentie in ultimii ani, si pe buna dreptate. E o oaza de liniste si armonie.
Optional cina la restaurantul hotelului. Cazare hotel Secret Garden 3* sau similar.

27.10.2022
Ziua 4: Danesti – Viseul de Sus
Mic dejun. Excursie optionala cu Mocanita.
Mocanita, formata din sase locomotive istorice cu abur diferite, este una dintre cele mai importante valori culturale si tehnice ale Romaniei. Aceste trenuri cu abur sunt printre ultimele cai ferate forestiere operate regulat din Europa si sunt protejate ca bunuri culturale romanesti din 2010. O excursie cu Mocanita este perfecta pentru a explora si a te bucura de una dintre cele mai frumoase zone din Maramures, Valea Vaserului (Valea Apei).
Optional cina la restaurantul hotelului. Cazare hotel Secret Garden 3* sau similar.

28.10.2022
Ziua 5: Danesti – Targu Mures – Sighisoara – Brasov – Predeal
Mic dejun. Pornim catre Transilvania cu o oprire in Sighisoara, una dintre putinele cetati medievale din Europa care mai sunt inca locuite. Aici vom face un tur de oras si vom putea vizita Turnu cu ceas, Biserica din Deal, dar si casa de nastere a contelui Dracula. Continuam programul cu o vizita a Brasovului, unul dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei. Aici vom face un tur ghidat de oras, unde vom vedea Piata Sfatului, dar si faimoasa Biserica Neagra.
Optional cina la restaurantul hotelului. Cazare hotel Belvedere 3* sau similar.

29.10.2022
Ziua 6: Predeal – Azuga – Sinaia – Bucuresti
Mic dejun. Incheiem aceasta excursie in spirit regal, vizitand cramele regale de la Azuga cu o degustare din vin spumant. (Optional)
Continuam cu o vizita la Castelul Peles, unul dintre cele mai frumoase castele pe care Romania le detine, acesta fiind si unic la vremea cand s-a construit. Cu o frumusete aparte si un ambient fermecator, acest castel te duce cu gandurile intr-o lume nemaipomenita, plina de magie, printi si printese. Vom ajunge in cursul serii inapoi in Bucuresti.