Vacanțe 1 Decembrie în cele mai frumoase stațiuni din România

Bușteni

Situata in Valea Prahovei la o altitudine de 800-900m, la 135 de km de Bucuresti si 27 de km de Brasov, statiunea Busteni va ofera, in orice sezon, cele mai bune conditii de a va petrece vacanta, weekend-urile sau sarbatorile in mijlocul unui cadru muntos uimitor. In Busteni veti gasi o multitudine de hoteluri, pensiuni si cabane perfecte pentru cazarea turistilor, in functie de preferintele diverse ale acestora.

Predeal

Predeal este un oraș în județul Brașov, România. Orașul este situat la cea mai mare altitudine din România (1.030-1.110 m). Predealul este așezat pe Valea Prahovei, lângă trecătoarea cu același nume din Carpații Meridionali, la altitudinea de 1.060 m, pe cea mai importantă trecătoare între Muntenia și Transilvania, în același timp una din legăturile dintre Budapesta, capitala Ungariei, și București, capitala României.
Stațiunea Predeal este recomandată tratamentului neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slăbite, pentru recuperarea ulterioară suprasolicitărilor fizice sau intelectuale, pentru tratamentul tulburărilor endocrine și al problemelor de creștere ale copiilor. Principalii factori de cură sunt aerul curat, fără praf sau alți agenți alergici, bogat în ozon și radiații ultraviolete, atmosferă ionizată și presiunea relativ scăzută a aerului.

Bran

Situat la mai putin de 30 de kilometri de Brasov, intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, Branul este deopotriva un loc de istorie si legenda. Zona Bran se afla la granita dintre „Tara Barsei” si „Tara Fagarasului”, si reprezinta un punct de legatura intre Muntenia si Transilvania. Zona este ofertanta in ceea ce priveste atractiile turistice, pornind de la celebrul Castel al lui Dracula si pana la zonele montane din apropiere.

Poiana Brașov

Poiana Brasov, o statiune de odihna si tratament cu sezon permanent, aflata in partea central sud-estica a Romaniei (Judetul Brasov). Stațiunea Poiana Brasov este recomandata in tratamentul nevrozei astenice, pentru stari de epuizare si surmenaj fizic si intelectual, pentru anemii secundare si boli endocrine (hipertiroidie benigna), pentru boli ale aparatului respirator (sechele ale pleureziei sau sechele virale sau ale pneumoniei bacteriene, pentru anumite forme de astm bronsic si de bronsita astmatiforma cronica).

Băile Felix

Baile Felix este situata in judetul Bihor, la 8 km de Oradea si este cea mai mare staţiune balneară cu regim permanent din România, situându-se pe locul doi, după litoralul Mării Negre, în privinţa numărului locurilor de cazare din România (peste 7000). Facilităţile existente în această staţiune permit tratarea cu succes a reumatismului şi afecţiunilor neurologice, ginecologice, iar bazele medicale dispun de instalaţii pentru metode ca electroterapia, hidroterapia, aerosoli, masaje, împachetări cu parafină şi alte operaţiuni specifice tratamentelor balneare. Staţiunea Băile Felix permite şi efectuarea unui turism de relaxare, strandul Apollo dispune de bazine pentru inot, pentru copii, bazine cu apa termala si hidromasaj de relaxare, topogane cu apa, sezlonguri si numeroase terase. Piscinele hotelurilor International, Termal si President sunt la standarde internationale si ofera o oaza de relaxare pe tot parcursul anului.

Băile Herculane

Statiunea Baile-Herculane are un patrimoniu istoric de exceptie. Din timpul romanilor au ramas numeroase vestigii: apeducte, bai, statui, monede, tabule votive ridicate ca semne de multumire aduse zeilor pentru vindecare.

Băile Tușnad

Stațiunea se află în cheile Oltului, la o altitudine de 650m, sub poalele munților de brazi. Localitatea este situată în partea sudică a Depresiunii Ciucului, între munţii Harghita şi Bodoc și este cea mai mică staţiune balneară din ţară, fiind cunoscută până astăzi ca “Mica Elveţie”.  Denumită „Perla Ardealului”, Tuşnadul este una dintre cele mai frumoase asezări balneare din ţara noastră. In zona exista unitati de cazare potrivite pentru toate gusturile, cu numeroase facilitati si posibilitati de petrecere a timpului liber.

( text preluat de la partenerul nostru EximTur)

Vacanta 1 Decembrie Banat – Oltenia- 5 zile Autocar

Oferta vacanta 1 Decembrie Banat – Oltenia, 5 zile Autocar, minivacanta 1 Decembrie Banat, program organizat de agentia Hello Holidays

Program detaliat

Itinerar
Horezu – Culele de la Maldaresti- Pestera Muierilor – Cascada Bigar – Morile de apa Rudaria – Orsova – Cazanele Dunarii – Valea Cernei – Podul lui Dumnezeu – ManastireaTismana – Hobita – Targu Jiu – Drobeta Turnu Severin – Timisoara – Recas – Craiova

Ziua 1:

BUCUREȘTI – HOREZU – Culele de la MALDARESTI – Pestera MUIERILOR – ORSOVA (cca. 415 km)

Ziua 2.

CASCADA BIGAR – Morile de apa de la RUDARIA – CAZANELE DUNARII- ORSOVA (cca. 185 km)

Ziua 3.

Valea Cernei – Podul lui Dumnezeu – Manastirea TISMANA – Hobita – TARGU JIU – DROBETA – ORSOVA (cca. 260 km)

Ziua 4.

TIMISOARA – Fabrica de bere Timisoreana – Cramele RECAS -ORSOVA (cca. 365 km)

Ziua 5.

PORTILE DE FIER – CRAIOVA – BUCURESTI (cca. 385 km)

( text preluat de la partenerul nostru Hello Holidays)