Istanbul 2023

4 Days

Overview

Circuit Istanbul
Vizităm Istanbulul orașul milenar, fostă capitală a trei mari imperii: Imperiul bizantin, Imperiul roman de răsărit și desigur cel otoman. În prezent, moștenirea lăsată de aceste 3 mari civilizații face din Istanbul un oraș unic în lume.

oferta partener Iri Travel

Itinerary

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 08:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1044 (10:00 / 12:25). Transfer la hotel și cazare. După-amiază vom intra în atmosfera locală, îndreptându-ne spre Marele Bazar, una dintre cele mai vechi și mai mari piețe acoperite din lume. Douăzeci și două de porți te introduc într-un labirint de 4.500 de magazine unde cu siguranță vom găsi absolut totul. Pe lângă suveniruri, bazarul este cel mai cunoscut și renumit pentru bijuterii, ceramică pictată manual, covoare, magazine de antichități și piele! Vom merge apoi la Moscheea Suleymaniye, construită de Sinan, marele arhitect otoman al lui Suleyman Magnificul, construită între anii 1550 și 1557 și care este considerată cea mai frumoasă din Istanbul. Vom încheia ziua cu o plimbare prin Bazarul de Mirodenii sau Bazarul Egiptean care se află în cartierul Eminönü, sub Moscheea Suleymaniye care a fost construit de venețieni în anul 1663 cu banii încasați pe taxele de la Cairo, de unde și numele. Cazare în Istanbul la Hotel Best Western Empire Premier 4* (sau similar 4*).

Day 2 :
Istanbul

Mic dejun. Dimineața vom începe turul cu Moscheea Hagia Sophia - Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, fostă Sfânta Sofia o fostă biserică bizantină construită de Justinian în anul 537, ce a fost până la transformarea ei în moschee de către turci, cel mai mare monument religios creștin din lume. Aceasta a fost muzeu până în iulie 2020, iar în prezent este o moschee care încă prezintă multe mozaicuri care datează din epoca bizantină. Amestecul dintre arta creștină și cea musulmană fascinează și în prezent. Vom vizita în continuarea zilei Palatul Topkapi și Haremul (Topkapi Sarayi), care au probabil cele mai colorate povești dintre toate muzeele din lume. Sultani puternici, curteni ambițioși, concubine frumoase și eunuci intrigatori au trăit și au lucrat aici între secolele al XV-lea și al XIX-lea, când era curtea Imperiului Otoman. O vizită la pavilioanele opulente ale palatului, la Tezaurul plin de bijuterii și la întinsul Harem oferă o privire fascinantă asupra vieților lor (nu este inclusă taxa de intrare care se va plăti la fața locului). Cazare la Hotel Best Western Empire Palace 4* (sau similar 4*).

Day 3 :
Istanbul

Mic dejun. În prima parte a zilei vom merge în Fener și Balat până la Cornul de Aur. Populate încă din timpul Imperiul Bizantin în principal de comunități grecești și evreiești, acestea sunt două cartiere fascinante ale Istanbulului. În labirintul de alei, vom vedea multe case de lemn tipic otomane foarte frumoase, precum și clădiri de cult cu biserici și sinagogi. Aici populația este mai puțin conservatoare decât cea din Fatih, cartierele dau impresia unor sate în care viața se petrece în aer liber, copiii joacă fotbal pe străzi, comercianții vorbesc în fața magazinelor cu ceaiul în mână, iar bărbații joacă cărți în cafenele. Vom vizita apoi Patriarhia Ortodoxă Ecumenică a Constantinopolului și Biserica Sf. Gheorghe, care este unul dintre custozii supremi ai autorității religioase pentru sute de milioane de ortodocși din întreaga lume. Vom vedea apoi Moscheea Ortaköy care se află în cartierul Beșiktaș, iar amplasarea pitorească, pe malul strâmtorii Bosfor, arhitectura frumoasă și istoria interesantă a construcției o plasează între obiectivele cele mai vizitate din Istanbul. Palatul inițial a fost reședința din capitala Imperiului Otoman a domnitorului Moldovei, Dimitrie Cantemir. Construcția din piatră a fost finalizată în anul 1705, în stil bizantin cu elemente de arhitectură oriental, însă după eșecul înregistrat în campania de pe Prut din anul 1710 și exilul lui Dimitrie Cantemir în Rusia, palatul a fost confiscat de sultan. Moscheea actuală a fost reconstruită pe ruinele Palatului Cantemir, din ordinul sultanului otoman Abdülmecid, între anii 1854 - 1856. Arhitecții armeni au proiectat reconstrucția în stil neobaroc, cu cupolă, coloane ornamentate, ferestre generoase și două minarete. O parte din tablourile cu caligrafii au fost executate chiar de sultanul Abdülmecid. Când vine vorba de lucruri de făcut în Istanbul, nu se poate rata o plimbare cu barca pe Bosfor. Strâmtoarea Bosfor, care împarte orașul în două, dar și Europa de Asia, leagă Marea Neagră de Marea Marmara și este unul dintre simbolurile Istanbulului. Trei poduri suspendate o traversează și un flux nesfârșit de bărci o străbat. În timpul croazierei veți putea admira o panoramă splendidă a orașului și multe monumente, precum palatele mărețe Dolmabahçe și Beylerbeyi, Universitatea din Galatasaray și multe altele. Cazare la Hotel Best Western Empire Palace 4* (sau similar 4*).

Mic dejun. Ultima zi, shopping până la ultima liră!!!! Transfer la aeroport pentru plecarea spre Bucureşti cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1045 (20:20 / 20:40).

de la 349 Euro

Sunt incluse

Nu sunt incluse

.mapouter{position:relative;text-align:right;height:500px;width:600px;} how to add a map to wordpress .gmap_canvas {overflow:hidden;background:none!important;height:500px;width:600px;}

You can send your enquiry via the form below.

Istanbul 2023